Over ons


Exact 112 jaar geleden, in 1908, werd in het kleine Bottelare een muziekvereniging ′Voor God en Vaderland ′ opgericht.Nu, 110 jaar later, draagt deze vereniging reeds lang de eretitel ′Koninklijk ′ en is ze, ondanks haar leeftijd springlevend en speelt ze nog steeds, zoals de voorbije 110 jaar een toonaangevende rol in het sociaal weefsel van het Bottelaars verenigingsleven. En ondanks het feit dat de harmonie inmiddels tot het lokaal erfgoed is gaan behoren, vervult ze nog steeds een eigentijdse rol en streeft ze nog steeds een nobel doel na: het samenbrengen van mensen, ongeacht leeftijd, geslacht, opleiding. rond een belangrijke culturele component zijnde ′muziek ′.  [BRON: Danny De Lobelle]

Tekst bij de foto: Deze foto is genomen in 1962 en telt nog twee actieve leden van de hedendaagse harmonie, namelijk Antoine De Vos en Gerard Lemmens.

Van Toeten en Blazen, een boek geschreven door Herman Van den Meersschaut geeft een unieke kijk in de geschiedenis van Bottelare en diens harmonie. Indien u graag een exemplaar gewenst had, kan u een mail sturen naar de voorzitter.